HISTORIEN OM FOSS SNEKKERI

Foss Snekkeri AS ble stiftet 1. januar 1955 av snekkermester Magnar Foss. Bedriften har altså levert kjøkkenløsninger i 60 år.

Fra første stund har kvalitet og en løsningsorientert innfallsvinkel til kundens behov vært et mål i arbeidet.

Bedriftens grunnlegger, Magnar Foss, hadde tidlig en drøm om egen bedrift. I 1940 skrev han en oppgave på skolen: “Meg selv om 25 år” var tittelen på oppgaven.  “Jeg var for lengst blitt ferdig med læretiden og var blitt snekkermester i møbelsnekkerfaget og leder for en fabrikk. Jeg hadde besøk av en kunde og vi hadde nettopp skrevet under en kontrakt på en større leveranse”, skrev den unge Magnar Foss.

Denne drømmen ble Magnars drivkraft gjennom mange år, og drømmen ble sann. Han startet sin egen snekkeribedrift på Å i Meldal; Foss Snekkeri. Bedriften produserte i mange år dører og vinduer, butikkinnredninger og kjøkken. Fra midten av 1960-tallet ble bedriften spesialisert innen kjøkkeninnredninger og satset mer og mer på dette markedet.

Ei ny tid kom til Foss Snekkeri på 1970-tallet. Magnars sønn, Morten, fokuserte fra første stund på effektiv produksjon, distribusjon og ikke minst bruk av dataverktøy. Allerede i 1984 hadde bedriften et godt datasystem som automatisk kunne lage tilbud ut fra planløsninger. I dag arbeides det med et moderne system der kunden kan se løsninger i både plan og 3D fra flere vinkler.

Foss Snekkeri AS er i dag et solid, moderne selskap med kjøkkeninnredninger som spesialfelt. Et kjøkken fra Foss kjennetegnes av god kvalitet og høyt teknisk nivå.

I 2004 ble enda et selskap i Foss-gruppen opprettet, denne gang med fokus på benkeplateproduksjon. Foss Plater AS har skapt et moderne produksjonsanlegg med dyktige fagarbeidere. Bedriften kan tilby en rekke spennende og nyskapende produkter.

Når Foss Snekkeri AS nå passerer 60 års virke, er det naturlig å takke dem som gjennom alle disse årene har bidratt til at bedriften også i dag er solid, kvalitetsbevisst og står støtt på egne bein.

Magnar Foss sin ungdomsdrøm gikk i oppfyllelse, og drømmen lever fremdeles, 60 år senere.

HISTORIEN OM FOSS SNEKKERI

Foss Snekkeri AS ble stiftet 1. januar 1955 av snekkermester Magnar Foss. Bedriften har altså levert kjøkkenløsninger i 60 år. Fra første stund har kvalitet og en løsningsorientert innfallsvinkel til kundens behov vært et mål i arbeidet.

Bedriftens grunnlegger, Magnar Foss, hadde tidlig en drøm om egen bedrift. Allerede i 1940 fikk den unge Magnar en oppgave på skolen: “Meg selv om 25 år”, og Magnar skrev: “Jeg var for lengst blitt ferdig med læretiden og var blitt snekkermester i møbelsnekkerfaget og leder for en fabrikk. Jeg hadde besøk av en kunde og vi hadde nettopp skrevet under en kontrakt på en større leveranse”. Han fortsatte: “Fra et idyllisk hus oppe på en liten bakke ovenfor fabrikken smilte og vinket min lyse, gode kone”. Disse ordene er hentet fra Magnar Foss sine erindringer som ble utgitt da bedriften feiret 40-årsjubileum.

Denne drømmen ble Magnar Foss sin drivkraft gjennom mange år, og drømmen ble sann; han startet sin egen snekkeribedrift på Å i Meldal, Foss Snekkeri. Bedriften produserte i mange år dører og vinduer, butikkinnredninger og kjøkken. Fra midten av 1960-tallet ble bedriften spesialisert innen kjøkkeninnredninger og satset mer og mer på dette markedet.

Magnars sønn, Morten, kom inn i bedriften på 70-tallet. Ei ny tid kom til Foss Snekkeri. Morten Foss fokuserte fra første stund på produktforbedringer, effektiv og rasjonell produksjon, distribusjon og ikke minst bruk av dataverktøy. Allerede i 1984 hadde bedriften et godt datasystem som automatisk kunne lage tilbud ut fra planløsninger – et avansert datasystem etter den tids forhold. I dag arbeides det med et moderne system der kunden kan se løsninger i både plan og 3D fra flere vinkler, samtidig som tilbud og bestillinger overføres elektronisk til ordresystemet.

Foss Snekkeri AS er i dag et solid og moderne selskap med kjøkkeninnredninger som spesialfelt. Et kjøkken fra Foss kjennetegnes av god kvalitet og høyt teknisk nivå.

I 2004 ble enda et selskap i Foss-gruppen opprettet, denne gang med fokus på benkeplateproduksjon. Foss Plater AS har klart å skape et svært moderne produksjonsanlegg med dyktige fagarbeidere. Bedriften kan tilby en rekke spennende og nyskapende produkter. Et helt spesielt produkt er plater med “3D-listing”, en kantlistteknologi som gjør det mulig å skape et helt nytt utseende på benkeplater.

Når Foss Snekkeri AS nå passerer 60 års virke, er det naturlig å takke dem som gjennom alle disse årene har bidratt til at bedriften også i dag er solid, kvalitetsbevisst og står støtt på egne bein.

Magnar Foss sin ungdomsdrøm gikk i oppfyllelse, og drømmen lever fremdeles, mer enn 60 år senere.